Navigation Menu+

Betsie Babbel… Pop of mens?

De afgelopen weken hebben meerdere organisaties hard gewerkt aan een nieuwe theateract die het mogelijk maakt om weer vanzelfsprekend contact te maken met bewoners van verzorgingshuizen zonder zich daarbij druk te hoeven maken over het besmettingsgevaar.

Het idee

Het idee ontstond bij theatermaker Luisella Lai. Lai heeft een 10-tal jaren ervaring in het verzorgen van interactieve muziektheatervoorstellingen voor ouderen op somatische en psychogeriatrische afdelingen. Omdat zij het contact met haar publiek miste in deze Coronatijd is zij gaan onderzoeken wat er wel mogelijk is binnen de huidige Coronamaatregelen.

Betsie Babbel

Betsie is een gezellige kwebbeltante die graag een praatje maakt met de bewoners en herkenbare liedjes met hen zingt. Ze brengt veel vrolijkheid en energie in het huis en Betsie stimuleert de bewoners actief te reageren en te bewegen. 

Het gezicht van Betsie Babbel is een projectie van actrice Luisella Lai, die in haar theateratelier in Olst een live verbinding heeft met pop Betsie in een rolstoel en haar echt tot leven brengt. In haar atelier ziet, hoort en spreekt zij via Betsie de bewoners met wie zij contact heeft. Ze kan op deze manier direct reageren op wat er speelt. 

Betsie op bezoek

De pop Betsie Babbel wordt voor de deur van het verzorgingshuis aan een begeleider meegegeven, die haar – zonder verdere kunstgrepen of technische kennis - in de rolstoel door het huis kan rijden en haar in contact kan brengen met verschillende bewoners, zowel in groepjes als alleen.   

Reacties op Betsie

De afgelopen 2 weken heeft Betsie meerdere try-outs gespeeld in het Weijtendaal bij bewoners van verschillende afdelingen zodat de pop en techniek konden worden getest en aangepast. De bewoners waren verrast door een bezoekje van een onbekende. Sommige van hen geëmotioneerd door de persoonlijke aandacht of blij door het horen van hun geliefd muzieknummer.

“Wat vind ik dat bijzonder dat u er speciaal voor mij bent!”

“Direct persoonlijk contact brengt Betsie tot ‘leven.”

“Zeg Betsie, waarom hoef jij geen mondkapje op?”

Betsie op bezoek bij uw organisatie
De theateract maakt interactief contact tussen publiek en artiest mogelijk met inachtneming van coronavoorschriften. Met een liveoptreden via de pop vervallen de bezwaren en wordt het publiek op een unieke manier amusement geboden in een tijd waarin het contact met de buitenwereld geminimaliseerd is.
Op dit moment gaat Betsie Babbel vooral verzorgingstehuizen bezoeken. Maar het is goed mogelijk dat Betsie op termijn ook andere doelgroepen blij kan maken met een bezoekje!

Met dank aan: 

Betsie Babbel op bezoek

Wilt u Betsie Babbel ook graag op bezoek in uw verzorgingshuis of andere woonvorm? Dat kan! 

Voor vragen en/of boekingen kunt u contact met ons opnemen via: 
06-25277275 of per mail.