Navigation Menu+

Online Theaterlessen

Vanwege het Coronavirus gaat ToiToiToi online! 

Theateratelier ToiToiToi maakt voorstellingen en films met en voor specifieke doelgroepen. Daarnaast bieden wij theatercursussen en een theaterdagbesteding aan voor doelgroepen met een extra hulpvraag. 

Zie hieronder de mogelijkheden om thuis deel te nemen aan een theaterles van 30 minuten waarbij de leerlingen elkaar allemaal kunnen zien en op elkaar kunnen reageren! 

Gratis proefles!!

Een les van 30 minuten kost €3,- Bij 10 lessen, krijg je 1 les gratis. 

Bekijk hieronder de tijden en doelgroepen en schrijf je in

De lessen

Alle theaterlessen duren 30 minuten. 
10 minuten voor de les start ik de stream, zodat jullie de tijd hebben om in te loggen, het geluid en beeld goed in te stellen etc. 

Tijdens de lessen werk ik aan: 

  • Emoties herkennen en benoemen
  • Mimiek en expressie
  • Doen alsof
  • Korte dialogen oefenen
  • Actie/reactie

De lessen hebben een maximale groepsgrootte van 20 spelers.

Alle lessen hebben een onderwerp en doelgroep. Uit ervaring weet ik dat het helemaal niet erg is om een les vaker te doen. Zeker omdat hij altijd anders zal zijn, aangezien er niet altijd dezelfde spelers in de groep zitten. 

Bij welke doelgroep hoort de deelnemer???

Op deze site bieden wij verschillende theaterlessen aan. Achter elke tijd staat een doelgroep en een titel. 

lessen INCLUSIEF

Deze lessen zijn bedoeld voor spelers die een beetje extra aandacht nodig hebben. Natuurlijk zijn spelers zonder beperking ook welkom (heel graag zelfs), maar besef wel dat ik het tempo aanpas aan de groep. Andersom geldt dit ook: Spelers met een beperking kunnen deelnemen aan de niet-inclusieve lessen, maar weet dan wel dat het tempo wat hoger ligt. 

Omdat iedere speler met een beperking/extra aandacht een eigen ontwikkeling heeft, is het heel lastig om iemand in een groep in te delen. U als ouder, verzorger of begeleider kent de deelnemer en kan vast een inschatting maken in welke doelgroep hij/zij past.

Daarnaast ben ik gewend om mijn lessen aan te passen naar de behoefte en mogelijkheid van de spelers en zal dat ook online zo goed mogelijk doen. 

De theaterdocent Luisella Lai

Inmiddels ben ik 15 jaar actief als theatermaker en docent met spelers uit allerlei verschillende doelgroepen die extra zorg en aandacht nodig hebben. Ik ben gewend om mijn lessen te kaderen en te structureren en werk met veel visuele ondersteuning. Ook kan ik mijn lessen met gebaren ondersteunen. 

Naast het werken met speciale doelgroepen, geef ik ook theaterworkshops in het regulier onderwijs en regisseer ik theatergezelschappen. 

Voor mijn complete cv klik hier!

Voor alle lessen geldt dat je het programma ZOOM dient te gebruiken op je computer, tablet of telefoon. Ik heb voor deze applicatie gekozen omdat deze vrij simpel de mogelijkheid biedt om alle deelnemers te zien, wat ik vrij essentieel vind voor een theaterles! 

In principe hoef je via de computer alleen maar de link in mijn uitnodiging aan te klikken. Soms moet een deelnemer een klein softwarepakket installeren voordat het videobellen kan beginnen. Zoom is ook beschikbaar voor Android, iOS en iPadOS.