Navigation Menu+

Taal & Art

Doeltaal en theater: een krachtige combinatie!

logo_taal_art_png03

Taal&Art is de naam van het samenwerkingsverband tussen DramaStrada en Memo Onderwijs. Samen met Masja Mesie van Memo Onderwijs organiseert DramaStrada theaterworkshops voor docenten en leerlingen waarbij theater en taalonderwijs bij elkaar komen.

Leerlingen gaan met ons aan de slag om in één dag een theatrale voorstelling te maken over het thema ‘interculturele vooroordelen’ in de doeltaal. Deze voorstelling kan dezelfde dag nog uitgevoerd worden op school; tijdens de dag van de Talen, een ouderavond of tijdens een uitwisseling in het buitenland. Ook kan de workshop deel uitmaken van het uitwisselingsprogramma zelf: de Nederlandse en de buitenlandse leerlingen maken dan samen een voorstelling.

Daarnaast bieden we trainingen voor docenten. In een workshop van 2,5 uur gaan we met docenten aan de slag met theater- en schrijfwerkvormen. Na afloop hebben de docenten praktische handvatten gekregen om in hun eigen lessen theater in te zetten als middel om de doeltaal te verwerven. Alle deelnemers krijgen het boekje ‘Taal&Art een krachtige combinatie!’ mee naar huis.

Heb je interesse in een workshop voor je leerlingen of wil je samen met je collega’s leren hoe je theater kunt inzetten in je taallessen? Neem dan een kijkje op www.taalenart.nl