Navigation Menu+

Theater Onbeperkt

Theater Onbeperkt, een theatergroep voor mensen met en zonder beperking bestaat komend seizoen 10 jaar. Om dat te vieren zal Theater Onbeperkt in samenwerking met het Titus Brandsmahuis, Kunstcircuit, Theateratelier ToiToiToi en de Videogroep Olst-Wijhe een bijzonder filmproject starten. In de film staat het omdraaien van de standaard centraal:
Een dorp dat compleet wordt bewoond en gerund door mensen met een beperking raakt uit balans wanneer er zich een ‘normaal gezin’ vestigt. De dorpsbewoners hebben moeite met de nieuwelingen en zijn bang voor veranderingen.


De film zal werd in februari tot april 2019 opgenomen in Deventer en Olst. Acteurs met een beperking van Theater Onbeperkt namen de hoofdrollen op zich. De andere rollen werden ingevuld door mensen met een beperking die vanuit heel Nederland naar Olst en Deventer kwamen om deel te nemen. In totaal namen meer dan 200 mensen met verstandelijke, lichamelijke en meervoudige beperking deel aan dit project. Daarnaast hebben dit zich zo'n 200 vrijwilligers zich ingezet om deze film te doen slagen.

Op dit moment wordt de film gemonteerd en zal jazzpianist Jasper van 't Hof de filmmuziek componeren. Op vrijdag 14 juni zal de film in première gaan in de Deventer Schouwburg. Daarna zal de film op verschillende plaatsen in de regio en door het land worden vertoond. De planning van deze filmdagen volgt zo snel mogelijk. 

Klik hier voor de filmdagen die al bekend zijn! 

 

 

 

Johnny de Mol verraste de spelers van Theater Onbeperkt tijdens een repetitie! Bjorn en Jasmijn van onze groep schreven naar Johnny om een grote vette stunt voor in de film voor elkaar te krijgen. Johnny en zijn team bedachten zich geen moment en gingen aan de slag! 
Op 17 maart werd een deel van Olst afgesloten om een spectaculaire stunt op te nemen. 

Benieuwd naar de beelden? 
Kijk dan naar het programma Down met Johnny op maandag 22 april om 21.30 uur op SBS6!