Navigation Menu+

Theater Onbeperkt

Theater Onbeperkt, een theatergroep voor mensen met en zonder beperking bestaat komend seizoen 10 jaar. Om dat te vieren heeft Theater Onbeperkt in samenwerking met het Titus Brandsmahuis, Kunstcircuit, Theateratelier ToiToiToi en de Videogroep Olst-Wijhe een bijzonder filmproject gemaakt. In de film staat het omdraaien van de standaard centraal:

Een dorp dat compleet wordt bewoond en gerund door mensen met een beperking raakt uit balans wanneer er zich een ‘normaal gezin’ vestigt. De dorpsbewoners hebben moeite met de nieuwelingen en zijn bang voor veranderingen.

De film werd in februari tot april 2019 opgenomen in Deventer en Olst. Acteurs met een beperking van Theater Onbeperkt namen de hoofdrollen op zich. De andere rollen werden ingevuld door mensen met een beperking die vanuit heel Nederland naar Olst en Deventer kwamen om deel te nemen. In totaal namen meer dan 225 mensen met verstandelijke, lichamelijke en meervoudige beperking deel aan dit project. Daarnaast hebben zich zo'n 200 vrijwilligers zich ingezet om deze film te doen slagen.

Op vrijdag 14 juni 2019 ging de film spectaculair in première in de Deventer Schouwburg. 

Klik hier voor een overzicht van de foto's, filmpjes en krantenartikelen

Vanaf nu zal de film op verschillende plaatsen in de regio en door het land worden vertoond. Hou onderstaande lijst in de gaten! Er komen steeds meer filmvertoningen bij!!

 

DatumSoort filmvertoningTijdLocatie
 zondag 20 oktoberFilmvertoning 15.00 uurNovalis, Vught
 woensdag 23 oktoberFilmvertoning 20.00 uur Cultuurcentrum De Ogtent, Duiven
 zondag 27 oktoberFilmvertoning 15.00 uurHolstohus, Olst
Mail naar de videogroep om kaartjes te reserveren!

 

 

 

Johnny de Mol verraste de spelers van Theater Onbeperkt tijdens een repetitie! Bjorn en Jasmijn van onze groep schreven naar Johnny om een grote vette stunt voor in de film voor elkaar te krijgen. Johnny en zijn team bedachten zich geen moment en gingen aan de slag! 
Op 17 maart werd een deel van Olst afgesloten om een spectaculaire stunt op te nemen. 22 april 2019 werd deze stunt en de voorbereidingen uitgezonden in het tv programma Down with Johnny.

Benieuwd naar de beelden?
Kijk dan naar de onderstaande samenvatting!