Navigation Menu+

Theater Onbeperkt

Theater Onbeperkt is een theatergroep voor mensen met en zonder beperking in Deventer. Ieder jaar maakt deze groep een voorstelling over een thema dat te maken heeft met de vooroordelen die de maatschappij over deze groep heeft. De jaarlijkse voorstelling wordt ieder jaar in ieder geval 3 keer gespeeld in het Titus Brandsmahuis en Schouwburg in Deventer. 

Naast de grote jaarlijkse voorstelling, heeft Theater Onbeperkt een aantal producties en workshops ter stimulering van de inclusie die kunnen worden ingezet voor educatie-, zorg- en bedrijfsinstellingen. 

De groep bestaat uit mensen met welke beperking dan ook in de leeftijd van 12 - 100 jaar, waardoor zij zelf al een enorme inclusiviteit uitstralen! ledere dinsdagavond komt deze groep bij elkaar om samen theater te maken. 

In 2019 maakte de theatergroep de film Anders Bekeken waar zo'n 250 figuranten met een beperking en 200 vrijwilligers aan deelnamen.

 

Film Anders Bekeken

De inclusieve film die alles omdraait!

regie: Luisella Lai

Een dorp dat compleet wordt bewoond en gerund door mensen met een beperking raakt uit balans wanneer er zich een ‘normaal gezin’ vestigt. De dorpsbewoners hebben moeite met de nieuwelingen en zijn bang voor veranderingen.

In totaal namen meer dan 250 mensen met verstandelijke, lichamelijke en meervoudige beperking deel aan dit project. Daarnaast hebben zich zo’n 200 vrijwilligers ingezet om deze film te doen slagen. Ook Johnny de Mol besteedde volop aandacht aan de film in zijn tv programma Down with Johnny en regelde een professionele stuntscène voor de film. 

Down with Johnny (de Mol)

Johnny de Mol verraste de spelers van Theater Onbeperkt tijdens een repetitie! Bjorn en Jasmijn van onze groep schreven naar Johnny om een grote vette stunt voor in de film voor elkaar te krijgen. Johnny en zijn team bedachten zich geen moment en gingen aan de slag! 
Op 17 maart werd een deel van Olst afgesloten om een spectaculaire stunt op te nemen. 22 april 2019 werd deze stunt en de voorbereidingen uitgezonden in het tv programma Down with Johnny.

Benieuwd naar de beelden?
Kijk dan naar de onderstaande samenvatting!