Navigation Menu+

Fysieke en mentale beweging

Theateratelier ToiToiToi staat bekend om zijn interactieve nostalgische voorstellingen waarbij het publiek in beeld en geluid compleet terug gaat in de tijd. 

Daarnaast maken en spelen wij voorstellingen voor ouderen en/of mensen met een beperking. Bij alle projecten die wij opzetten willen wij de mensen activeren. Dat wil zeggen dat wij een fysieke en mentale beweging in gang willen zetten.

Foto: Hans Meulman

De Zingende Badmutsen

De Zingende Badmutsen presenteren knotsgekke muziektheaterprogramma's speciaal ontwikkeld voor senioren. 

Badmutsen Willy en Loes bieden verschillende muziektheateracts aan die in kostuum en lied geheel terug gaan naar de jaren 50-60. De Badmutsen hebben 2 Solexen, een muziekkar en een muziektheatercaravan tot hun beschikking om de boel op de kop te zetten.

Op dit moment hebben de Zingende Badmutsen 3 programma's in de aanbieding:

De Zingende Badmutsen MOBIEL
Willy en Loes rijden met 2 Solexen en muziekkar om het gehele gebouw heen en zingen nostalgische meezingers en spelen knotsgekke sketches.

De Zingende Badmutsen VOORSTELLING
Willy en Loes spelen in een zaal of buiten een voorstelling van 60-90 minuten.

De Zingende Badmutsen MUZIEKBINGO
Willy en Loes zingen nostalgische meezingers. De geluidsinstallatie is in de zaal opgesteld. De bewoners krijgen ieder een bingokaart met titels van liedjes i.p.v. cijfers. Bij een volle kaart hebben de Badmutsen een teil bij zich met knotsgekke waterige prijsjes.

Betsie Babbel

Betsie Babbel is een gezellige kwebbeltante die graag een praatje maakt met de bewoners en herkenbare liedjes met hen zingt. Ze brengt veel vrolijkheid en energie in het huis en Betsie stimuleert de bewoners actief te reageren en te bewegen, ook wanneer het door bijvoorbeeld Corona niet mogelijk is om live aanwezig te zijn. 

Het gezicht van Betsie Babbel is een projectie van actrice Luisella Lai, die in haar theateratelier in Olst een live verbinding heeft met pop Betsie in een rolstoel en haar echt tot leven brengt. In haar atelier ziet, hoort en spreekt zij via Betsie de bewoners met wie zij contact heeft. Ze kan op deze manier direct reageren op wat er speelt. 

Betsie op bezoek

De pop Betsie Babbel wordt voor de deur van het verzorgingshuis aan een begeleider meegegeven, die haar – zonder verdere kunstgrepen of technische kennis - in de rolstoel door het huis kan rijden en haar in contact kan brengen met verschillende bewoners, zowel in groepjes als alleen.   

Theater voor iedereen

Theateratelier ToiToiToi is gespecialiseerd in het geven van drama en theater aan speciale doelgroepen. Luisella Lai heeft inmiddels ruim 10 jaar ervaring in het lesgeven aan groepen mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking, mensen met dementie en dove of slechthorende mensen.  

Ook heeft Luisella 7 jaar ervaring in het geven van taalonderwijs d.m.v. theater op taalscholen voor kinderen die de Nederlandse taal nog niet machtig zijn of op taalscholen met kinderen met een Taal/spraakstoornis. 

Luisella heeft meerdere cursussen gevolgd over autisme en kan zij haar theaterlessen ondersteunen met gebaren.

Theateratelier ToiToiToi heeft als visie dat iedereen theater kan maken. Een theatercursus of voorstelling kan dan ook op elk gewenst niveau en op maat gegeven worden. 

Inmiddels zijn er een aantal groepen die jaarlijks een voorstelling maken over een maatschappelijk thema. Uitgangspunt is wat op dat moment speelt in de groep.

Hieronder vindt u een overzicht van de groepen die al geruime tijd spelen onder de regie van Luisella. 

Wilt u een theater-cursus of een theaterworkshop volgen? Of wilt u een theater productiegroep opzetten, dan kunt u daar ToiToiToi voor inhuren. Neem voor meer informatie contact met ons op. 

Herrie in de tent

We gaan terug naar de jaren 70. Op kampeerterrein 'In den oude boomgaard' komen bekende en onbekende gasten bij elkaar en beleven een onvergetelijke vakantie. In de roerige jaren 70 komt iedereen tot rust op zijn eigen plekje op dit nostalgische vakantieoord.

Het publiek blikt even terug op de ongecompliceerde vakanties van vroeger. (Of herinneren wij het ons mooier dan dat het was??) Deze gezellige voorstelling zit vol met hits van toen met zelfgeschreven teksten.

Een middag of avondje onbekommerd plezier op de camping. Na afloop is er een gezellige jaren 70 afterparty.

Regie: Luisella Lai
Theateratelier ToiToiToi
06-25277275

Deze voorstelling is voor het laatst gespeeld in september 2021 en zal naar alle verwachting in 2022 hernomen worden. 

 

Film Anders Bekeken

De inclusieve film die alles omdraait!

regie: Luisella Lai

Een dorp dat compleet wordt bewoond en gerund door mensen met een beperking raakt uit balans wanneer er zich een ‘normaal gezin’ vestigt. De dorpsbewoners hebben moeite met de nieuwelingen en zijn bang voor veranderingen.

In totaal namen meer dan 250 mensen met verstandelijke, lichamelijke en meervoudige beperking deel aan dit project. Daarnaast hebben zich zo’n 200 vrijwilligers ingezet om deze film te doen slagen. Ook Johnny de Mol besteedde volop aandacht aan de film in zijn tv programma Down with Johnny en regelde een professionele stuntscène voor de film. 

Op dit moment wordt de film op aanvraag vertoont met een inleiding of een activerende theaterworkshop waarbij de deelnemers spelenderwijs samenwerken met mensen met een beperking.

Het project wordt verzorgd voor:

  • Zorgverleners 
  • Het (middelbaar) onderwijs
  • Zorgopleidingen
  • Het bedrijfsleven

Meer informatie? Kijk op www.theateronbeperkt.nl

De gehaakte oma's

Deze gezellige ouderwetse oma's komen op bezoek op uw school, feestje of andere bijeenkomst en zingen en dansen met de kinderen. Tevens hebben zij verschillende activiteiten in hun boodschappenkar om met de kinderen te ondernemen. 

Beide oma's zijn van top tot teen gehaakt en gebreid en ook hun spulletjes zijn allemaal voorzien van een wollen jasje. De oma's zien er ouderwets uit, maar zijn ze wel zo oubollig als ze lijken? Plots wordt het publiek verrast door hun hippe zang en coole moves! 

'De oma's op bezoek' is een mobiele theateract die 'ouderwets en hip' mengt tot een jolige boel. Je bent zo jong als je je voelt. 

Zangeres Mariëtte Bastiaansen en theatermaker Luisella Lai kruipen in de huid van Bea Breinaald en Paula Punnik die al zingend en dansend met het publiek in gesprek gaan. 

De Dahlia's

Een levensverhaal van 2 zingende zusjes die met bandrecorder langs talentenjachten gaan om zo beroemd te worden. Herkenbare tijden in theatrale vorm. Humoristisch en ontroerend.

Geïnspireerd door verhalen en liedjes van o.a. De Selvera's, Johnny Hoes en andere beroemdheden van de jaren 50 en 60 maakten Mariette Bastiaansen en Luisella Lai een voorstelling met als doel mensen een glimlach te bezorgen, mee te laten zingen en even terug in de tijd te gaan. 

Deze muziektheatervoorstelling is ontwikkeld voor kleinschalige festivals en evenementen. De Dahlia's hebben de mogelijkheid om op te treden in hun eigen jaren 50 theatercaravan, maar kunnen ook op locatie een huiskamer van weleer creëren. 

Aangezien deze voorstelling in muziek, maar ook in decor terug gaat in de tijd, zijn De Dahlia's een zeer geschikte voorstelling voor o.a. een verzorgingstehuis. Onder het genot van een kopje koffie of thee nemen zij het publiek mee naar de jaren 50. Liedjes en weetjes van weleer brengt iedereen even terug naar die goeie ouwe tijd...